Ölprovning i Uddevalla

Kom till oss och upplev den absolut bästa ölprovningen ni har varit med om i Uddevalla.

Ölprovning med ODD ISLAND BREWING 12/11

Tisdagen den 12:e november kör i en skön provning med Odd Island Brewing som bland annat brygger våran egna öl, JaM Session IPA.

Kort beskrivning om snubbarna bakom detta fantastiska bryggeri:

Odd Island Brewing är från Göteborg och drivs av tre musiker. Daniel Svensson spelade trummor med hårdrocksbandet In Flames fram till 2015 och Peter Iwers var basist i samma band t.o.m 2016. Tillsammans valde vi att byta karriär mot något helt annat – att brygga öl. Efter många år på vägarna hade vi testat all öl i hela världen kändes det som och det var dags att brygga dem själva. Vi visste hur vi ville att en öl skulle smaka, eller inte smaka och Odd Island startades. Att driva ett bryggeri är inte så annorlunda mot att spela i band tycker vi. Vi har våra roller och precis som med bandet jobbar vi tajt ihop för att få till en bra grund. 2018 var det dock uppenbart att vi var underbemannade. Vi jobbade dygnet runt och behövde ta in någon mer. Gitarristen Daniel Forsman hörde av sig och fr.o.m i år är han med ombord. Forsman kommer från ett annat bryggeri i Göteborg och har en bryggarutbildning i grunden. Han kompletterar oss väldigt bra och bidrar med mycket nytt. 2019 flyttade vi in i nya lokaler i Lindome där vi just nu har en årskapacitet på 200.000 L och vi fortsätter att öka. Vi har även startat ett Tap Room där vi serverar mindre specialbatcher och våra vanliga sorter. 5 öl finns på systembolaget förutom säsongsöl som släpps vid jul och andra högtider. Dessutom finns det ett par folköl ute i butikerna.
Om man skulle sammanfatta våra öl med några ord: Lättdrucket med hög hinkabilitet

Priset för denna provning är 395:- och biljetter till detta görs här Köp biljett

Skönt häng utlovas med Peter Iwers låtval från baren samtidigt som Daniel Forsman guidar dig igenom Odd Islands sortiment.
Välkomna!

Vi på JaM Music Restaurant har arbetat på de största krogarna med det största sortimentet av öl i Göteborg, så vi kan skryta med att vi verkligen kan det mesta om öl.

Detta kommer att fyllas på med information angående ölprovning i Uddevalla

Man behöver inte vara ölexpert för att uppskatta öl.

Men kunskap om öl, dess historia, tradition och tillverkning ger ytterligare en dimension. Att kombinera ölintresse med ölkunskap ger ölkultur. De senaste åren har en väldig öltrend växt fram i Sverige i allmänhet och Göteborg i synnerhet. Under de senaste 10 åren har antalet mikrobryggerier mer än tiodubblats och många av de nya har etablerat sig i Göteborgsområdet.