Ölprovning med Odd Island

Ölprovning med ODD ISLAND BREWING 12/11

Tisdagen den 12:e november kör i en skön provning med Odd Island Brewing som bland annat brygger vÄran egna öl, JaM Session IPA.

Kort beskrivning om snubbarna bakom detta fantastiska bryggeri:

Odd Island Brewing Ă€r frĂ„n Göteborg och drivs av tre musiker. Daniel Svensson spelade trummor med hĂ„rdrocksbandet In Flames fram till 2015 och Peter Iwers var basist i samma band t.o.m 2016. Tillsammans valde vi att byta karriĂ€r mot nĂ„got helt annat – att brygga öl. Efter mĂ„nga Ă„r pĂ„ vĂ€garna hade vi testat all öl i hela vĂ€rlden kĂ€ndes det som och det var dags att brygga dem sjĂ€lva. Vi visste hur vi ville att en öl skulle smaka, eller inte smaka och Odd Island startades. Att driva ett bryggeri Ă€r inte sĂ„ annorlunda mot att spela i band tycker vi. Vi har vĂ„ra roller och precis som med bandet jobbar vi tajt ihop för att fĂ„ till en bra grund. 2018 var det dock uppenbart att vi var underbemannade. Vi jobbade dygnet runt och behövde ta in nĂ„gon mer. Gitarristen Daniel Forsman hörde av sig och fr.o.m i Ă„r Ă€r han med ombord. Forsman kommer frĂ„n ett annat bryggeri i Göteborg och har en bryggarutbildning i grunden. Han kompletterar oss vĂ€ldigt bra och bidrar med mycket nytt. 2019 ïŹ‚yttade vi in i nya lokaler i Lindome dĂ€r vi just nu har en Ă„rskapacitet pĂ„ 200.000 L och vi fortsĂ€tter att öka. Vi har Ă€ven startat ett Tap Room dĂ€r vi serverar mindre specialbatcher och vĂ„ra vanliga sorter. 5 öl ïŹnns pĂ„ systembolaget förutom sĂ€songsöl som slĂ€pps vid jul och andra högtider. Dessutom ïŹnns det ett par folköl ute i butikerna.
Om man skulle sammanfatta vÄra öl med nÄgra ord: LÀttdrucket med hög hinkabilitet

Priset för denna provning Àr 395:- och biljetter till detta görs hÀr Köp biljett

Skönt hÀng utlovas med Peter Iwers lÄtval frÄn baren samtidigt som Daniel Forsman guidar dig igenom Odd Islands sortiment.
VĂ€lkomna!